Vreme čitanja: oko 1 min.

Damir Škaro ide u zatvor zbog silovanja

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Visoki krivični sud potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici

  • 1

Visoki krivični sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dve i po godine zatvora.

Nekadašnji zastupnik HDZ-a i bronzani olimpijac iz 1988. godine osuđen je na velikogoričkom Županijskom sudu 29. marta.

Visoki krivični sud potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Kako piše Index, prijavu protiv Škare za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je zaposlena Autokluba Siget ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svedočila, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom uhvatio oko struka, nabio na sebe i levu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspela je da se iščupa i rekla mu da stane. Ali je nije poslušao.

"Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati", ispričala je žena.

Nije mogla da se oslobodi, a Škaro je tada počeo da joj gura ruku u polni organ, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao da natera da sedne i pitao je može li da joj se izvini, na šta mu je ona rekla da za to nema izvinjenja. Škarin prijatelj nudio joj je 80.000 evra da ćuti o svemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA