≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Hrvatskoj zbog nevremena: Vetar lomi granje u Zagrebu, sneg u Zagorju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juče je bilo gotovo 30 stepeni, a danas u Zagorju pada i sneg

  • 0

Vatrogasci u Zagrebu danas su imali su brojne intervencije zbog vetra koji je takođe lomio grane i u Osijeku. Nagli pad temperature u Zagorju je doneo sneg, a u isto vreme u 15 sati u Šibeniku je 25 stepeni.

Jaka promena vremena stigla je do područja Hrvatske, dok je juče bilo gotovo 30 stepeni, a danas u Zagorju pada i sneg, prenosi 24sata.hr.

"Nestabilno je i hladnije od proseka za sredinu aprila. Na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu delimično sunčano. Još u prvom delu dana kiša na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snega u Gorskoj Hrvatskoj. Vetar slab do umeren severni", prognoziraju iz DHMZ-a.

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka borila se sa stablima. Grane su, kako su javili, pale na automobile.

Sneg u Zagorju Foto: 24sata.hr

"Od 7 do 12.30 smo odradili 12 intervencija, dva požara (pečenjare i na gradilištu), osam intervencija uglavnom vezanih uz otklanjanje grana i drveća, jedno uklanjanje lima i jedan izvid vezan uz auto u Savi", rekao je narednik Javne vatrogasne jedinice Siniša Jembrih.

Sneg u Zagorju Foto: 24sata.hr

Olujni vetar nosio je sve pred sobom i u centru grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA