≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aprilski sneg stigao u BiH: Evo gde se sve zabelelo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će intenzitet padavina biti pojačan tokom noći, a temperature će se u narednim danima spustiti ispod 10 stepeni Celzijusa

  • 2
Sneg u Bosanskoj Kostajnici Foto: Klix.ba

Kako su meteorolozi ranije najavljivali, sneg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a među prvima su se zabeleli Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa, javlja Klix.ba.

Građani javljaju da je sneg počeo da pada i u Bihaću.

Očekuje se da će intenzitet padavina biti pojačan tokom noći, a temperature će se u narednim danima spustiti ispod 10 stepeni Celzijusa.

Sneg u Prijedoru Foto: Klix.ba

Stranica BH Meteo je objavila fotografiju snega iz Bosankog Novog, te navodi da se u narednim satima u planinskim krajevima očekuju snažnije padavine.

U BiH je do ponoći na snazi narandžasti meteoalarm zbog snažnih udara vetra koji će se kretati od 40 do 70 km/h. Takođe se navodi da se očekuju jače padavine i grmljavinsko nevreme.

U sklopu zahlađenja duvaće prolazno jak do olujan severac, posebni oprez se preporučuje za ravničarske delove Posavine i Semberije, gde bi udari vetra lokalno iznosili 50-70km/h. Pad temperatura se prvo osetio na severozapadu, severu i severoistoku Bosne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pada

    17. april 2024 | 09:09

    Na Grmecu ga ima oko 15 do 20cm. Voce iscvetalo I lomi sad grane od tereta snega. Jos po malo pada, a temparatura oko 3 do 4 stepena

  • Срб

    17. april 2024 | 10:33

    А од кад је то босански нови у Републици Српској?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA