≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušali da prokrijumčare devojčicu (5) preko granice BiH: Uskoro će biti vraćena majci

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Identifikovana žrtva je petogodišnja devojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina", rekli su iz Tužilaštva BiH

  • 1
Dete devojčica strah plač Foto: Shutterstock

Na graničnom prelazu Brod, Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH, sprečila je krijumčarenje devojčice od pet godina. Ona je bila u pratnji stranog državljanina.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima, prenose Nezavisne novine.

"Identifikovana žrtva je petogodišnja devojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smeštena u sigurnu kuću. Žrtvi je dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da se navedena devojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Vizbadenu, Nemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

"Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima", istakli su iz ove institucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA