Vreme čitanja: oko 1 min.

Među 6.500 biračkih mesta u Hrvatskoj neka su krajnje bizarna, evo zašto

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među 6.500 biračkih mesta, neka su prepoznata po bizarnosti

  • 0
Hrvatska izbori Foto: Tanjug/HINA/ ZVONKO KUCELIN

Među 6.500 biračkih mesta otvorenih jutros u Hrvatskoj, gde se održavaju 11. parlamentarni izbori od proglašenja samostalnosti 1991. godine, su i neka koja su po bizarnosti privukla pažnu medija.

To je, na primer, kafić kod Dugog Sela, gde su svoju građansku dužnost obavili građani Kozinščaka. Oni su naime, zbog nedostatka primerenog prostora glasali u Kafe baru Livno vlasnika Marka Nujića. Međutim, nisu mogli spojiti ugodno s korisnim i usput popiti kafu jer kafić danas nije posluživao goste.

Jedno od biračkih mesta koje se po svojim neobičnostima izdvaja i vinski podrum u Svetoj Jani.

U mestu Ivančići u Svetoj Jani u Jastrebarskom meštani su izašli na biralište smešteno u vinskom podrumu, tačnije u Prvoj Vinogradarsko Vinarskoj Zadruzi Svetojanskog vinogorja, piše hrvatski portal Index.

Oronula škola u Železnom Žumberačkom je, kažu, pomalo bizaran prizor koji je zatekao birače. Reč je o biračkom mestu broj 3, smeštenom u 6. izbornoj jedinici u staroj i napuštenoj školi u mestu Železno Žumberačko.

Deo građana Virovitice glasao je u Veterinarskoj stanici, dok je deo glasao na biračkom mestu u Gradskom pozorištu, gde ih je dočekao crveni tepih.

U Donjem Miholjcu u biračko mesto pretvorena je kapelica u dvorcu Mailath-Prandau. Dok su birači zaokruživali listiće, oltar je bio prekriven tkaninom.

Biračka mesta u Hrvatskoj su otvorena jutros u 7 sati i biće zatvorena u 19.

Do 16.30 sati na birališta je izašlo 50.6 odsto birača upisanih u biračkih spisak koliko je izašlo ukupno na izbore održane pre četiri godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA