≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve reakcije iz izbornih štabova: U HDZ-u nezadovoljni, Rijeke pravde najavljuju njihov pad s vlasti

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 19 sati zatvorena su birališta u Hrvatskoj.Prema prvim iylaynim anketama, HDZ je osvojio 58 mandata, SDP 44, DP 13, Možemo 11, Most 9, IDS 2, NPS 2, a Fokus 1

  • 0
Hrvatska izbori Foto: Tanjug/ HINA/ADMIR BULJUBASIC

U 19 sati zatvorena su birališta u Hrvatskoj.Prema prvim izlaznim anketama, HDZ je osvojio 58 mandata, SDP 44, DP 13, Možemo 11, Most 9, IDS 2, NPS 2, a Fokus 1.

Kako javlja Index.hr, jedan poznati HDZ-ovac koji je želeo da ostane anoniman rekao je: "Ovo je dobro, ali očekivali smo više."

U HDZ-u je, navodi hrvatski portal, prilično komorna atmosfera iako su HDZ-ovci aplauzom dočekali čitanje rezultata izlaznih anketa u dalmatinskim izbornim jedinicama.

Plenkovićev ministar zdravstva Vili Beroš nije bio raspoložen za komentar lošeg rezultata HDZ-a, barem ako je suditi po izlaznim anketama, baš kao ni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Index.hr dodaje da su u izbornom štabu HDZ prestali da puštaju navijačke pesme i da se sada čuju tamburaši.

S druge strane, u štabu koalicije Rijeke pravde atmosfera je kudikamo veselija.

Bojan Ivošević iz te koalicije rekao je za Index.hr da "HDZ pada".

"Ovo su preliminarne ankete. HDZ je u padu, ova koalicija raste i što je meni najdraže, ako se ovo potvrdi za 10. izbornu jedinicu, odakle ja dolazim, pokazala se ispravna odluka ići u ovoj sinergiji. Pokazalo se da građani nagrađuju ovu saradnju", rekao je Ivošević.

"Stvari se mijenjaju, rekordna je izlaznost i birači su odlučili da kažu što imaju na ovim izborima", dodao je on.

"Pozvali smo na ujedinjenje svih koji žele srušiti HDZ. Neki ljudi su doneli odluku koju su doneli, videćemo šta će se dogoditi. Mi smo mirni, doneli smo ispravnu odluku", rekao je Ivošević komentarišući odluku Možemo da ne ide u koaliciju Rijeke pravde.

"Idemo menjati Hrvatsku", dodao je Ivošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA