Vreme čitanja: oko 2 min.

Matić: Građani su se odlučili za lopove; Kosor: Mogu zamisliti 3P koaliciju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predrag Fred Matić i Jadranka Kosor prokomentarisali su prve rezultate izbora u Hrvatskoj

  • 0
Izbori, glasanje, Hrvatska Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Predrag Fred Matić iz SPD-a prokomentarisao je prve rezultate izbora.

"Građani su uvek u pravu, kako biraju, tako im i bude. Očekivao sam da će se građani ipak odlučiti za građansku opciju, ali odlučili su da podržavaju lopove i da ozakonimo lopovluk i krađu", ljut je bio Fred Matić.

"Stranačka kartica HDZ-a postala je doslovno 'dozvola za ubistvo'. Institucije su nam ubijene. Mogu građanima i građankama Hrvatske reći samo da im bog može biti na pomoći jer ako i dalje ovo tolerišu, a očito tolerišu, rekli bi Bosanci - bujrum", rekao je Matić.

"Ljudi noću plaču zbog dece u Nemačkoj i Irskoj, a preko dana glasaju za HDZ. Nauka to zove Stolholmskim sindromom. To sam primetio gorko u Slavoniji", rekao je.

"Po hleb će se u pekaru ići s plavom karticom HDZ-a", kazao je i dodao da će nastojati da njegovo dete ne ostane u Hrvatskoj "jer budućnosti tu za njega nema".

Jadranka Kosor Printskrin: Youtube/ N1

S druge strane, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor je imala drugačije viđenje trenutnih rezultata parlamentarnih izbora. Osvrnula se na potencijalnu koaliciju između HDZ-a i Domovinskog pokreta (DP), odnosno Andreja Plenkovića i Ivana Penave kao predsednika i potpredsednika vlade.

"Dapače, mogu zamisliti i 3P koaliciju – Plenkovića, Penavu i Pupovca. S obzirom na komentare koji dolaze iz DP-a, sve je to moguće zamisliti. Što se tiče gospodina Plenkovića, on će sada učiniti sve, jer bi postao prvi premijer koji je to postao tri puta", rekla je ona.

"Učiniće sve da to postane jer bi to dobro izgledalo i u njegovom CV-u. Mislim da je spreman na ustupke i da Penava ustukne pod pritiskom nekih članova. Mislim da će DP ići s velikim zahtevima i tražiti velik broj ministarstava, ali to samo u pregovorima, ne mora biti i konačno", dodala je.

Podsetila je da se Penava protivio dolasku SDSS-ovaca u Vukovar na godišnjicu pada tog grada.

"Meni u tom kontekstu, već prema izjavama Penavinim, izgleda moguće da već ove godine vidimo zajedno u Vukovaru i Penavu i Pupovca", poručila je Jadranka Kosor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA