Vreme čitanja: oko 1 min.

Penava: Od sutra ćemo krojiti sudbinu Hrvatske

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penava: Od sutra ćemo krojiti sudbinu Hrvatske

  • 0
Ivan Penava, Vukovar Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printskrin: Dnevnik.hr

Lider opozicionog Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je večeras u sedištu stranke da je ovaj pokret izvesno treća najjača politička stranka u Hrvatskoj i da je taj status na današnjim parlamentarnim izborima odbranjen.

Penava je poručio da će već sutra početi da "kroje sudbinu" Hrvatske, ali i da saradnja sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS) ne dolazi u obzir pod bilo kakvim uslovima, a da je saradnja sa platformom Možemo! "nemoguća misija".

Penava je za HDZ i SDP rekao da su dva krila jedne ptice, a da je DP u odnosu na prošle izbore imati puno veći broj mandata.

"S obzirom na trenutne ankete, očekujemo da ćemo imati više mandata i što više naših članova u 11. sazivu Sabora, a onda od sutra sesti i razgovarati s obzirom na to ko će i kako raspolagati mandatima."

"Vrlo očigledno je da ćemo sa ovakvim poverenjem, ali i uz pomoć koalicionih partnera moći da budemo jedan vrlo značajan faktor na hrvatskoj političkoj sceni između dva pola - crveno i plavo - s tim da ne pripadamo nijednom", rekao je Penava, koji je i gradonačelnik Vukovara.

Jedini kojima pripadamo, poručio je, jeste hrvatski narod i svaki pojedinac bez obzira gde živi i kako se zove.

"Za sve njih smo tu i u tom smislu ćemo nositi epitet prve najjače stranke, uz ova dva krila iste ptice je nešto na šta sam ja lično ponosan", rekao je Penava, koji je pre par godina napustio HDZ zbog nesporazuma sa liderom te stranke i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Prema još nepotpunim nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora Domovinski pokret sa partnerima je osvojio 13 mandata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA