≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

HDZ možda ipak može da padne sa vlasti? Milanoviću se obećalo 57 poslanika, čeka se odluka Mosta

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom taboru očekuju i podršku Mosta

  • 1
Zoran Milanović Foto: Tanjug/Hina

Koalicija oko SDP-a Rijeke pravde je, kako saznaje telegram.hr, dosad okupila 57 poslanika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića. Osim SDP-a i koalicionih partnera te stranke, svoje pristanke su dali poslanici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

U ovom taboru očekuju i podršku Mosta, a stranka Bože Petrova dan je provela na internim sastancima.

S potpisima koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao podršku 68 poslanika, sa čime bi išao prema poslanicima nacionalnih manjina. Kada bi dobili i tih osam potpisa, imali bi većinu u parlamentu.

"Laki je malo nervozan"

U SDP-u zato, kako saznaje Telegram, rade već i na sastavljanju predloga kadrova za novu Vladu. Imali su vremena i da pogledaju konferenciju za novinare Andreja Plenkovića iz Brisela koju komentarišu sa sarkastičnim filmskim citatom: "Laki je malo nervozan".

Nedugo nakon objave ovog teksta, Telegram je dobio i komentar Nikole Grmoje.

"Sve zavisi o tome šta će odlučiti Domovinski pokret, tada ćemo znati ko će sastaviti Vladu. Što se tiče Milanovićeve inicijative, od početka smo govorili da mi naše birače nećemo izneveriti – ostajemo na svojoj platformi, oko koje nas može podržati i bivša opozicija i tako osigurati borbu protiv korupcije. Ono što je sigurno, to je da HDZ nikada neće dobiti našu podršku za formiranje Vlade", poručio je Grmoja.

Kratko se oglasio i IDS

Istarski demokratski savez je, pak, za portal Dnevnik.hr odgovorio sledeće: "IDS je pitan samo žele li razgovarati, i to je to, nema nikakve blanko podrške".

Podsetimo, IDS-ova koalicija ima dva mandata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA