≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim rečima se Milo Đukanović oprostio od Brana Mićunovića

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukanović i Mićunović su bili u dobrim poslovnim i prijateljskim odnosima, što je izazivalo različite spekulacije i komentare u javnosti

  • 2
Crna Gora izbori Milo Đukanović Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Brano Mićunović, poznati crnogorski biznismen i kontroverzna ličnost, preminuo je petak nakon teške bolesti u Budvi, a danas je sahranjen u Nikšiću.

Ostavio je veliki trag kao preduzetnik i javna ličnost.

Bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, oprostio se Mićunovića i izrazio svoje saučešće porodici preminulog prijatelja.

Đukanović i Mićunović su bili u dobrim poslovnim i prijateljskim odnosima, što je izazivalo različite spekulacije i komentare u javnosti.

Čitulja Brano Mićunović Printskrin: umrli.me

"Zbogom, dragi prijatelju. Počivaj u miru. Milo Đukanović sa porodicom", navodi se u čitulji koju je Đukanović dao.

Mićunović je bio poznat po svojoj uspešnoj poslovnoj karijeri, ali i po kontroverzama oko navodne povezanosti sa organizovanim kriminalom.

Osim toga, Sjedinjene Američke Države su uvele sankcije Mićunoviću i Miodragu Daki Davidoviću, zbog navodne povezanosti sa kriminalom i uticajem Rusije u regionu.

Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, a njegova mladost bila je obeležena treniranjem boksa i služenjem u elitnoj 63. padobranskoj brigadi nekadašnje JNA.

Čitulju Mićunoviću u novinama pored porodice dali su i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević, Mićunovićev dugogodišnji bliski saradnik Sava Vujović, kosovski biznismen koji je označavan i kao narko bos Naser Keljmendi, prenose Vijesti. Zatim vlasnik Lutrije Sava Grbović, sin Vesne Medenice i osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije Miloš Medenica, generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić, biznismeni Žarko Burić i Veselin Mijač, predsednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić, advokati Srđan Lješković i Dragan Milačić, četnički vojvoda Čeko Dačević, doktor Zoran Tocilj, manekenka Manda Popović, kolektivi Lutrije, Džek Pota i Zeta filma, mesni odbor DPS Ćemenca, Žarko i Dušan Radulović, Rajan Lučić, Milan Krivokapić Kinez...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA