Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvar u bolnici koristio svoje "veze" da sredi ljudima invalidsku penziju: Evo na šta je osuđen

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Optuženi je od B. Č. i njenog supruga M. Č. tražio da mu predaju 2.500 KM, predstavljajući im da bi tim iznosom počastio lekare. Kasnije je u dva navrata primio traženi novac", navodi se u optužnici

  • 0
lekari bolnica klinika pacijent operacija Foto: Shutterstock/Spotmatik Ltd

Kuvar Opšte bolnice "Dr Mladen Stojanović", Nenad T., osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci zbog korišćenja svog uticaja u bolnici kako bi ljudima omogućio pravo na invalidsku penziju.

On je osuđen na novčanu kaznu iznosu od 5.000 maraka zbog trgovine uticajem.

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske je Nenadu T. na teret stavilo da je tokom marta 2019. godine kao zaposleni u prijedorskoj bolnici od M. Č. i B. Č. zahtevao novčanu nagradu da bi korišćenjem svog uticaja, koji je tvrdio da ima kao zaposleni bolnice, posredovao kod lekara da na ime B. Č. sačine medicinsku dokumentaciju za potrebe ostvarivanja prava na invalidsku penziju.

"Optuženi je od B. Č. i njenog supruga M. Č. tražio da mu predaju 2.500 KM, predstavljajući im da bi tim iznosom počastio lekare. Kasnije je u dva navrata primio traženi novac", navodi se u optužnici.

Na teret mu je stavljeno i da se u leto 2019. godine sastao sa B. M. i od njega tražio 12.000 KM da bi korišćenjem svog navodnog uticaja posredovao kod lekara da mu sačine dokumentaciju kojom bi ostvario pravo na invalidsku penziju, na šta B. M. nije pristao.

U presudi se navodi da je Nenad T. dužan da kaznu plati u roku od tri meseca. Ukoliko to ne učini u navedenom roku, kazna će biti zamenjena tako što će za svakih 50 KM dobiti dan zatvora.

"Od optuženog se oduzima imovinska korist u iznosu od 2.500 KM koja je pribavljena krivičnim delom", navodi se u presudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA