Vreme čitanja: oko 1 min.

Bosanac se sprijateljio s medvedom: Neobični snimci iz sela kod Vareša

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ma, jedi ba, ne boj se. Neće tebe tvoj Pavo dirati"

  • 0
Medved meda BiH Printskrin: Facebook/Crna-Hronika.info

U malenom selu Mir i Stupni Do, nedaleko od Vareša u BiH, događa se nešto neobično i toplo. Meštanin po imenu Pavo stekao je neobičnog prijatelja – divljeg medveda koji redovno dolazi u posetu za obrok. Video koji kruži internetom pokazuje Pavu kako hrabri medveda rečima: "Ma, jedi ba, ne boj se. Neće tebe tvoj Pavo dirati", javlja Sandžak Danas.

Ovaj neobični odnos između čoveka i medveda počeo je pre nekoliko meseci, a sada je Pavo za medveda više od pukog dobavljača hrane: postao je njegov prijatelj i zaštitnik.

"Na kraju smo s kukuruzom, al pojačat ćemo se, ako Bog da. Sutra nam je penzija, ako Bog da, ne boj se, odi vamo, dođi...", čuje se Pavo kako govori medvedu.

Uprkos prijateljstvu, oprez je uvek prisutan. Medved se povremeno diže na zadnje noge, osvrće i brzo odskakuje natrag u šumu, pokazujući da i dalje oseća prirodni instinkt.

Dok se čeka još informacija o tome kako se ova neobična veza razvijala, meštani sela Mir i Stupni Do sa zanimanjem prate neobičnu priču o prijateljstvu koje prelazi granice vrsta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA