Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik: Najava Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici moralno, politički i istorijski katastrofalna

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik je ocenio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali da je nažalost pobedila politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori

  • 3
Srbija Republika Srpska Aleksandar Vučić Milorad Dodik izjave obraćanje Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je najava crnogorskog premijera Milojka Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici moralno, politički i istorijski katastrofalna.

"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće celom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi", naveo je Dodik na platformi X.

On je ocenio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali da je nažalost pobedila politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori.

"To je večeras potvrdio i premijer Spajić", ocenio je Dodik.

Premijer Crne Gore najavio je da će njegova zemlja podržati rezoluciju o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, ali je dodao i da neće biti njen kosponzor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    30. april 2024 | 01:17

    Sramota!

  • RS

    30. april 2024 | 14:59

    Za saku Dolara ovaj bi proglasio i svog oca Genocidnim samo da je njemu dobro. Crnogorci niti obraza niti stida niti Cojstva. Pa tim istim Crnogorcima upravljaju siptari i muslimani nista cudno za par Godina Crna Gora i Makedonija ce biti u sastavu Albanije pa ce tek tada da osete sta ih je snaslo ali ce biti kasno. Do duse oni se tako i ponasaju pa to i nije tragedija.

  • Alex

    10. maj 2024 | 14:03

    Da nisu u kraljevini i bivšoj Jugoslaviji "pazarili" dodotnu morsku obalu, svet ne bi znao da li su ulica ili opština.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA