Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušali da prokrijumčare migrante u kombiju sa specijalnim bunkerom: Sedmoro ljudi uhapšeno u Hrvatskoj

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Detaljnim pregledom u unutrašnjosti kombija pronađen je zatvoreni prostor, odnosno bunker, a u njemu pet stranih državljana koji su uhapšeni zbog izbegavanja granične kontrole

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Državljanin Moldavije (35) i Bugarske (43) uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare u posebno izrađenom bunkeru kombi vozila pet stranih državljana u Hrvatsku.

Oni su kao strani državljani prekršajno kažnjeni i odbijen im je ulazak u Hrvatsku, izvestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Na ulaznu graničnu kontrolu na graničnom prelazu Nova Sela u nedelju uveče došao je kombi bugarskih registracionih oznaka, koje je vozio državljanin Moldavije, a na mestu suvozača bio je državljanin Bugarske (43), prenosi Index.

Detaljnim pregledom u unutrašnjosti kombija pronađen je zatvoreni prostor, odnosno bunker, a u njemu pet stranih državljana koji su uhapšeni zbog izbegavanja granične kontrole.

Osim njih, uhapšeni su i spomenuti vozač i suvozač za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su počinili krivično delo protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Oni su uz kaznenu prijavu sprovedeni u pritvorsku jedinicu Policijske stanice Metković.

Strani državljani su prekršajno sankcionirani na osnovu Zakona o strancima, a odbijen im je i ulazak u Hrvatsku, navela je PU dubrovačko-neretvanska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA