Vreme čitanja: oko 2 min.

"Najteže je bilo slušati plač unuka": Katarini i Draženu stradala kuća nakon jakog zemljotresa u Hrvatskoj

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jak zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru pogodio je rano jutros Hrvatsku

  • 3
Stariji čovek drži dlan na oku Foto-ilustracija: Shutterstock

Draženu Renduliću iz Rakovice kuća je oštećena u zemljotresu koji je jutros pogodio Hrvatsku.

U ovom zemljotresu oštećeno je više kuća, crkava i drugih objekata.

"Užasan osećaj, nisam to u životu doživeo. Kao kad ste u čamcu pa zaljulja. Pre toga čuo se strašan tutanj. Ne znam kako bih ga opisao, ali osećaj posle toga bio je užasan", ispričao je za 24sata.hr Dražen.

Porodici Rendulić pokvario je gotovo sve planove za Praznik rada. Kad su ušli u kupatilo na spratu kuće, primetili su da su im popucale pločice na zidu.

Otkrili su i pukotinu na zidu jedne od soba, međutim zasad ne znaju da li reč o površinskom problemu ili je stradao zid. O svemu su obavestili načelnika opštine Rakovica Mihovila Bićanića.

"Nismo posle spavali. Najteže mi je bilo zbog unučadi. I oni su se jadni probudili i prepali se, plakali su", rekao je Dražen, a to je potvrdila i njegova supruga Katarina.

"Spavali smo u donjem delu kuće. Zatreslo je jako, skočili smo iz kreveta. Iznenadilo nas je sve. Popadala su nam drva kraj kuće, pa se čuo i taj zvuk osim one tutnjave. Trajalo je deset-15 sekundi", opisala je ona.

Obukli su se i otrčali do dece i unuka. Oni su na spratu jače osetili. Tokom dana posetio ih je načelnik Bićanić i pogledao oštećenja. Kaže da je potres i njega iznenadio.

Probudio se samo minut pre strašne tutnjave. Potvrdio je da telefon od tada nije prestajao da zvoniti. Sve planirane obaveze za taj dan morao je da odloži.

"Prvi me je pozvao ministar Medved. Odmah je poslao svoju službu za potrese, s obzirom na to da smo imali prijavu štete u našoj župnoj crkvi svete Jelene Križarice. Pao je malter, ali na sreću, rekli su da nije nastala tolika šteta kako se činilo", kaže načelnik.

Podsetimo, jak zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru pogodio je rano jutros Hrvatsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA