Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija pleni imovinu narkobosa Cezara vrednu 300.000 evra, sve pršti od luksuza

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi se o imovini narkobosa Dina Muzaferovića (38), poznatijeg kao Cezar, koji služi kaznu od četiri godine robije u Italiji

  • 1
Sarajevo BIH  bosanska policija Foto: Telegraf.rs

Kantonalni sud u Bihaću doneo je rešenje kojim se Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom dozvoljava privremena zaplena imovine 38-godišnjeg narkobosa iz BiH Dine Muzaferovića, poznatog i kao Cezar.

Federalna agencije za upravljanje oduzetom imovinom boravila je prošle sedmice u Krajini, gde po rešenju Suda obavljena zaplena - privremeno raspolaganje imovine Muzaferovića u Velikoj Kladuši.

Radi se o dve kuće. Osim toga, po rešenju Suda, od Cezara su oduzeti skupoceni satovi. Jedan je ručni sat zlatne boje, ali i zlatni nakit. Osim toga, policija je tražila i njegova vozila. Mercedes, Porše, Audi i motor marke Yamaha.

No, dva vozila nisu pronađena. Porše i Mercedes. Jedan je prebačen u Hrvatsku pre dolaska policije, a drugi na područje Bijeljine. Za njima će biti raspisana Interpolova poternica. Veruje se da je vrednost vozila veća od 300.000e evra.

Cezarovoj grupi, podsećamo, koja je harala Hrvatskom stavlja se na teret da su od početka 2022. do 24. maja 2023. u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Holanciji i Belgiji kontinuiranom nabavkom i daljnjom prodajom raspolagala s najmanje 23 kilograma kokaina, 87 kilograma heroina, 131 kilogramom marihuane i 100 kilograma hašiša.

USKOK navodi da je grupa prodavala kilogram kokaina za najmanje 30.000 evra, kilogram marihuane za 1.600 evra te 100 grama hašiša za 500 evra.

Muzaferović trenutno služi četvorogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji gde je izručen iz Nemačke. Cezara Evropol smatra "visokovrednom metom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA