Vreme čitanja: oko 1 min.

Rudnik uglja Kreka oglasio se povodom nesreće u kojoj je zatrpan jedan rudar: Akcija spasavanja i dalje traje

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su naglasili, do zatvaranja otkopa došlo je iznenada

  • 0

Rudnik uglja Kreka Tuzla oglasio se povodom nesreće koja se dogodila 3. maja, a pri kojoj je u otkopu pogona "Mramor" ostao zatvoren kopač Asim Šehanović, javlja Klix.ba.

Kako su naglasili, do zatvaranja otkopa došlo je iznenada.

"Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tokom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaveštena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spasavanje i članovi Čete za spasavanje koji su pristupili akciji spasavanja. U skladu sa Zakonom o rudarstvu obavešteni su i svi nadležni organi", pojasnili su.

Akcija spasavanja koju predvodi Štab Službe spasavanja, a koja teče od samog momenta nesreće, i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što pre došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

"Plan akcije spasavanja i sve aktivnosti su usmerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spasavanje što pre dođe do našeg komorata. Ovim putem obaveštavamo da će Rudnik uglja 'Kreka' d.o.o. - Tuzla dostavljati informacije o bilo kakvim promenama ili saznanjima vezanim za akciju spasavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaveštena, te da u ovom jako teškom trenutku imate razumevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća s obzirom na to da ista utiču na aktivnosti na spasavanju, kao i na porodicu našeg komorata", stoji u zaključku saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA