Vreme čitanja: oko 1 min.

Jadranka Kosor o formiranju nove većine u Hrvatskoj: Niko se nije toliko ponizio kao Plenković

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša hrvatska premijerka nije štedela aktuelnog premijera

  • 0
VUKOVAR PORFIRIJE PLENKOVIC Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Bivša hrvatska premijerka i predsednica HDZ-a Jadranka Kosor komentarisala je dogoovre oko pravljenja parlamentarfne većine HDZ-a i Domovinskog pokreta (DP).

"Darija Hrebaka nikad ne zovem po imenu već 'onaj koji je pobegao iz izolacije za vreme kovida'. On je od jučerašnjeg 'nisam zadovoljan pregovorima' do današnjeg dana postao blagotvorni lek kojeg bi Plenković privio na ranu. Kao i svi ostali, bivši i sadašnji zastupnici koji su izabrani na HDZ-ovim listama, većina ne bi videla Hrvatski sabor da ih HDZ nije stavio na listu", rekla je Kosorova.

"Svi su oni dali odrešene ruke Andreju Plenkoviću da i ovo s manjinama reši kako god on to zna. Može se konstatovati da se niko na političkoj sceni u toku pregovora nije dao toliko poniziti kao Plenković. Zato je on bez da je trepnuo prešao preko svih političkih kvalifikacija koje su izrečene o njemu iz DP-a. To su ljudi koji su u stanju izreći takve političke kvalifikacije poput toga da je lopov, izdajnik. Ali, i Plenković je govorio da su oni kvarni ljudi. To govori o dubokom preziru i to se ne može zaboraviti. Oni koji to kažu, lažu. To je važno zbog poverenja, a Vlada se ne može voditi ako nemate poverenja u glavnog partnera", zaključila je bivša hrvatska premijerka, prenosi Dnevnik.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA