Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut dogovor HDZ i DP o parlamentarnoj većini i vladi

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

O predlogu postignutog dogovora biće najpre upoznata stranačka tela tokom današnjeg dana, a potom će biti obaveštena i javnost

  • 2
Andrej Plenković Foto: Tanjug/Hina

Hrvatska demokratska zajednica Andreja Plenkovića i Domovinski pokret Ivana Penave postigli su danas saglasnost o formiranju nove parlamentarne većine i o strukturi buduće vlade.

O predlogu postignutog dogovora biće najpre upoznata stranačka tela tokom današnjeg dana, a potom će biti obaveštena i javnost.

Nakon što stranke potvrde dogovor pristupiće se prikupljanju potpisa da mandat bude aktuelni premijer Plenović, preneli su hrvatski mediji.

Parlamentarna većina i vlada biće formirani bez učešća Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koja je u proteklih osam godina bila partner HDZ-a.

Lider te stranke Milorad Pupovac tvrdi da su takvu odluku doneli sami bez bilo čijeg pritiska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knn

    8. maj 2024 | 15:11

    Nisi ti gos. Pupovac donio odluku bez pritiska ,nego te je Plenković skinuo sa neke stvari ! Nisi više potreban , tu je DOMOVINSKI POKRET !!!

  • ZOKI

    8. maj 2024 | 14:40

    Nacionalisti se lako sloze kad se radi o fotelji i lagodnom zivotu. Dok narod idalje rovi po smecu a pojedinci se kupaju u ukradenim milionima. Jedni te isti vladaju preko 30 g i sta su napravili dobra sem sebi samo. Sve je odavno otislo u PM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA