≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak i deca pešače 170 km do Manastira Ostrog: Neverovatna slika iz Nevesinja obilazi region

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako organizatori kažu za Telegraf.rs, jednu noć će noćiti u okolini Gacka, drugu na planini Goliji pod vedrim nebom, a treću noć ispred Manastira Ostrog

  • 0
Hodocasce Svetom Vasiliju iz Nevesinja na Ostrog Foto: Telegraf

Hodočašće Svetom Vasiliju do Manastira Ostrog okupilo je rano jutros oko 120 Nevesinjaca, koji će tradicionalno pešice hodati od Nevesinja do Ostroga. Ove godine se okupio rekordni broj hodočasnika u pokloničkom putovanju koje će trajati tri dana.

U Nevesinju su pre polaska prisustvovali molitvi u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, nakon čega su u koloni krenuli ka Ostrogu.

Kako organizatori kažu za Telegraf.rs, jednu noć će noćiti u okolini Gacka, drugu na planini Goliji pod vedrim nebom, a treću noć ispred Manastira Ostrog.

"U nedelju, u rano jutro, ćemo stići do Manastira, na Dan Svetog Vasilija. Iako nemam još ni 14 godina, odlučio sam da krenem sa drugarima i rođacima da istražim i svoje granice i granice svoje vere", kaže Pavle Žerajić za Telegraf.rs.

Iako vremenski uslovi u ovom trenutku nisu baš idealni, očekuju se i vetar i kiša, među hodočasnicima ima dosta omladine, čak i troje učesnika od 12 godina, spremne da istraje u svojoj nameri i pešice pređe oko 170 kilometara.

"Za hodočašće je potrebna i posebna priprema, jer ipak treba izdržati pešačenje od 50 kilometara dnevno i spavanje pod vedrim nebom. Prvi put idem, a svi koji su išli pre mene rekli su da je iskustvo neponovljivo, a osećaj kad se stigne do Ostroga pun spokoja i radosti", kaže za Telegraf.rs šesnaestogodišnji Simeon iz Nevesinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA