Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubio Kristinu jer je htela da ga ostavi? Majku dvoje dece izbo na njenom omiljenom mestu na Savskom nasipu

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navodno o tome svedoče i neke od poruka pronađenih u mobilnom telefonu

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Osumnjičeni za ubistvo na zagrebačkom Savskom nasipu Leopold B. (48) narednih će mesec dana, odlukom dežurnog sudije istrage velikogoričkog suda, o svom jezivom činu uz reku, moći razmišljati u ćeliji Zatvora Zagreb u Remetincu.

Reč je o muškarcu koji je u ponedeljak uveče u visokoj travi kuhinjskim nožem usmrtio Kristinu K. K. (48), poznatu grafičku dizajnerku i umetnicu i majku dvoje dece.

Pritom je i sam sebe povredio te zadobio rezne rane na prstima leve ruke, a tačan mehanizam nastanka njenih i njegovih povreda biće poznat po dovršetku veštačenja tokom istrage. Određen mu je jednomesečni istražni zatvor kako ne bi uticao na svedoke, ali i ponovio delo, a na ispitivanje je doveden u jednokratnom odelu i celo je vreme imao pognutu glavu, prenosi Jutarnji.

Nedugo nakon ubistva kad je u ponedeljak oko 19.20 sati okrenuo 192 te rekao policiji da se, zapravo, samo branio od Kristininog napada i da je nipošto nije hteo povrediti a kamoli usmrtiti, u jednom trenutku je dodao i da ga je, pre nego je posegnuo za većim kuhinjskim nožem, ona počela ničim izazvana daviti rukama.

A Kristini je, prema onom što je do sada poznato, jedino bilo na pameti s Leopoldom B. trajno da prekine vezu jer je u njen život, u kojem su na prvom mestu bila njena deca, unosio nemir i nestabilnost. Navodno o tome svedoče i neke od poruka pronađenih u mobilnom jer je jednom od prijatelja s kojima je Jutarnji razgovarao priznala nedavno "da je Leopold smara i da više nemaju normalnu vezu".

Još se čekaju nalazi obdukcije Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku gde je telo nesretne žene prevezeno.

Do zločina je došlo na Kristininom omiljenom mestu uz nasip gde je rado provodila slobodno vreme u šetnji sa psom.

S obzirom na inicijalne njegove tvrdnje nakon kojih je potom odlučio da ćuti pred istražiteljima i u tužilaštvu, možda će i sadržaj njihovih mobilniih kriminalistima biti od koristi kako bi rekonstruisali što verodostojnije poslednje dane i sate pokojne žene.

Kako su neki od njenih prijatelja rekli za Jutarnji, Leopolda lično nisu upoznali, ali su o njemu, s vremena na vreme, znali čuti od nje. Većini je ostalo u sećanju da je u poslednje vrijeme bila nezadovoljna u toj toksičnoj vezi.

"O svojoj deci i dogodovštinama te o umetničkim radovima i gostovanjima po zemlji mi je rado pričala, a Lea je uvek izostavljala iz razgovora osim kad ga je upoznala negde na zimu 2021., bili su prijatelji. Govorila je da je fin, pažljiv, inteligentan i dopadljivog ponašanja te da joj je dao dosta sugestija u njenom stvaranju. Za njihov prvi odlazak na more rekla nam je da ju je oduševio, međutim, po mom mišljenju njemu kao da su njena deca bila smetnja njihovoj vezi. Znao bi da joj prebaci, kad bi valjda nešto predlagao: ‘Ah, zar i oni moraju? Ma ajmo onda da odložimo, budi s njima...", prisetila se za Jutarnji prijateljica umetnica ubijene žene čija je rodna Požega zavijena u crno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA