Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić u 4 ujutru automobilom izleteo u grmlje, pa pešice pobegao policiji: Sud u Zagrebu imao lak posao

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić (22) je u ranu zoru automobilom bežao policiji te izleteo u grmlje, pa pešice pobegao u noć

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Mladić (22) je u ranu zoru automobilom bežao policiji te izleteo u grmlje, pa pešice pobegao u noć, javlja Danica.hr.

Prema presudi, on je krajem marta oko 4 sata ujutru u Zagrebu upravljao putničkim automobilom zemljanim putem teretnom Lelijskom ulicom u smeru severa.

"Nije se zaustavio na znak policije, već bežeći od njih, dolaskom za 180 metara južnije od puta nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ulice, zemljanom izrovanom terenu, vidljivosti i preglednosti, noći bez rasvete i stanju puta."

"Zbog toga je u zanošenju izleteo van zemljanog terena na mekani u rastinje, gde se zaustavio. S prednje strane vozila nije imao propisnu registarsku tablicu. Nakon nesreće ostavio je automobil otključan i bez nadzora te se pešice udaljio", navodi se u presudi.

Policajac je bio u poteri za njim, ali ga nije uspeo sustići jer je Nikica bio brži i izgubio se u mrklom mraku. Ali, tokom dana je pronađen na adresi stanovanja, a policajac ga je uspeo prepoznati, pa za sudiju nije bilo dvoumljenja ko je te noći upravljao automobilom.

U policijskom izveštaju navodi se da se nesreća dogodila na ukrštanju Lelijske i Fabijanićeve ulice.

"Put na nasipu, ravan, zemljani, suv, bez javne rasvete, a brzina je ograničena na 50 km/h. Radi se o noći. Putnički automobil pronađen je na mekanom teretnu u ratlinju. Na licu mesta pronađeni su trgovi zanošenja točkova."

"U nesreći je na vozilu oštećena prednja strana: pneumatik desnog točka s aluminijskom felnom, vezni lim i maska, te pneumatik levog točka s aluminijskom felnom. Vozač je automobil ostavio otključan i bez nadzora", zaključila je policija.

Sudija je mladića proglasio krivim i kaznio s 260 evra. Ako kaznu podmiri u roku od 15 dana od dostavljanja presude, mora platiti samo 170 evra. Presuda je pravosnažna i policija na nju nema pravo žalbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA