Vreme čitanja: oko 1 min.

Sarajevska policija staje ukraj uličnim trkačima: Do sada oduzeto 69 vozila

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U okviru redovnih aktivnosti, od januara do marta ove godine policijski službenici Uprave policije MUP KS kontrolisali su 54.608 vozila i vozača

  • 0
Saobracajna policija, brzina, alkohol, merenje alkohola, brzine, kontrola Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u prva tri meseca ove godine oduzelo je ukupno 69 motornih vozila od takozvanih uličnih trkača na putavima ovog kantona.

Svi oni su višestruki povratnici u vršenju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja, prenosi "Oslobođenje".

"U okviru aktivnosti na suzbijanju bahate vožnje na putevima i smanjenja ugrožavanja javnog saobraćaja izdata su i 634 prekršajna naloga u istom periodu. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila, izdato je 2.189 prekršajnih naloga", naveo je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na na današnjoj sjednici Vlade KS.

U okviru redovnih aktivnosti, od januara do marta ove godine policijski službenici Uprave policije MUP KS kontrolisali su 54.608 vozila i vozača.

Pojačana kontrola u saobraćaju rezultirala je i izdavanjem 577 prekršajnih naloga i zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA