Vreme čitanja: oko 1 min.

Šumokradice haraju šumama kod Berana: Otkriven lager od 20 bespravno posečenih trupaca smrče u jednom selu

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Službenici Uprave za gazdovanje šumama su izašli na teren, evidentirali i označili bespravno posečena stabla

  • 0

U selu Banjevac kod Berana otkriven je novi lager od 20 komada bespravno posečenih smrčevih trupaca, na kojima nije bilo šumskog žiga, pločice niti valjane papirologije.

Službenici Uprave za gazdovanje šumama su izašli na teren, evidentirali i označili bespravno posečena stabla, prenosi Rina.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković hitno je reagovao i organizovao čuvanje zaplenjenog lagera tokom noći i jutra, a trenutno se traži i specijalno vozilo kojim će zaplenjena bespravno posečena građa biti transportovana na sigurnu lokaciju.

"U narednom periodu, svu zaplenjenu bespravnu građu koju oduzmemo od ljudi koji se bespravno bogate, besplatno ćemo podeliti socijalno ugroženim kategorijama ili uz minimalnu naknadu, u skladu sa zakonskim procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", rekao je Rajković.

On je istakao da je ponosan na odlične rezultate koje daju intenzivne kontrole ugroženih terena a posebno je istakao da raspolaže i sa informacijama da nekoliko pilana u Ražanici, u opštini Berane, aktivno radi preko cele noći u periodu od 02 h do 07 h treću smenu, zbog čega će biti organizovana kontrola istih i ukoliko bude pronađena nepravilnost kod tih pilana, one će biti zapečaćene i zatvorene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA