Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanivuković: Spomen-obeležje u Banjaluci biće novo srpsko svetilište

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanivuković je rekao da će na 62 stuba biti uklesana imena poginulih boraca Vojske Srpske.

  • 0
Srpska open Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je danas da će centralno spomen-obeležje poginulim borcima vojske Republike Srpske biti novo srpsko svetilište, simbol srpskog stradanja, i zahvalio institucijama RS za izdvojena sredstva za izgradnju.

Stanivuković je zahvalio predsedniku RS Miloradu Dodiku za donaciju dva miliona konvertibilnih maraka (KM) za realizaciju ovog projekta, kao i vladi koja je izdvojila tri miliona KM, i svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta: boračkim organizacijama, izvođačima radova i ostalim saradnicima, prenela je Srna.

"Pre tri i po godine, kada smo krenuli u ovaj projekat, nije bilo ničega, ni projekta, ni para, ni lokacije... Danas sve to ima. Između tog ničega i ovog svega bila je samo vera i srpski zavet da se ovaj spomenik mora završiti", istakao je Stanivuković u obraćanju na ceremoniji u okviru koje je obiđena lokacija na kojoj se gradi centralno spomen-obeležje.

Stanivuković je rekao da će na 62 stuba biti uklesana imena poginulih boraca Vojske Srpske.

"Ovaj spomenik biće bukvar krvlju natopljen iz kojeg će sve buduće generacije moći da uče", poručio je Stanivuković.

On je nagalsio da je spomenik svetinja pred kojom niko nema pravo da kaže da nešto nije moguće, jer su poginuli borci ispunili najveći zadatak i zavet koji danas srpski narod ima.

"Ne bismo danas bili ovde pored ovog spomenika da nije bilo ovih ljudi", rekao je Stanivuković.

Lokaciju na kojoj se gradi centralno spomen-obeležje poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata obišli su i predsednik predsednik RS Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, predstavnici boračkih organizacija i građani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA