Vreme čitanja: oko 2 min.

Nasmrt izbodeni muškarac u Rijeci bio poznat policiji: Na sličan način 2012. ubio svog tadašnjeg partnera

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvojica muškaraca iz Rijeke sukobila su se rano jutros, pa zatim obojica preminula u bolnici

  • 0
Zagreb hrvatska policija uviđaj Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Dvojica muškaraca, starih 44 i 38 godina, preminuli su danas u bolnici u Rijeci, a nakon što su se jutros sukobili u stanu gde su zajedno živeli.

Kako prenosi Dnevnik, dvojica muškaraca stanovala su u objektu za nužni smještaj Grada Rijeke gde je jedan od njih dobio pravo na nužni smeštaj pre dve godine, a drugi se kod njega doselio kasnije, navode komšije.

Kako je saopštila policija primorsko-goranska, prema dosad utvrđenom, tokom međusobnog sukoba oko 6.30 ujutro, jedan od preminulih muškaraca naneo je više povreda drugome, a potom je povredio sebe.

Ovo nije prvi put da je jedan od dvojice muškaraca poznat policiji. Naime, 2012. godine D.B. (38) je usmrtio bivšeg 47-godišnjeg partnera. Pritom je takođe koristio nož zbog čega je potom bio osuđen na sedam godina zatvora.

Dvojac je živeo u vanbračnoj vezi u kući koju su kupili u Bjelovaru. I tamo je dolazilo do neprestanih svađa i tuča zbog kojih bi intervenisala policija. Kobnog 22. aprila 2012. stanovnike inače mirne Ulice Josipa Pupačića zgrozila je vest da je oko 15.20 sati D.B. nožem usmrtio vlasnika kuće, koji je s D. B. počeo da živi nakon smrti majke, koja ga je neretko finansirala.

Prema svedočenju očevidaca, nesrećni čovek je kobnog dana istrčao iz kuće bežeći od svog 20 godina mlađeg partnera D.B., dok ga je on jurio nožem. Komšije su posumnjali da je mlađi partner starijeg već povredio u kući jer se ovaj na ulici otežano kretao.

Sustigavši ga zadao mu je još najmanje dva udarca, nakon čega se nesrećni čovek s nožem u leđima srušio na ulicu i preminuo. Nakon ubistva na mesto događaja stigla je hitna pomoć i napadača odvela na Odeljenja psihijatrijske bjelovarske Opšte bolnice.

Nakon što mu je pružena pomoć u bolnici, ubica je isto veče odveden u pritvor. Krajem godine osuđen je na zatvorsku kaznu od sedam godina.

"Ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Obojica su bili vrlo pristojni. Međutim, nismo razvijali dublje prijateljstvo s njima, držali su se nekako po strani. Oni su se često svađali, verovatno je tu neko bio jako ljubomoran. Policija je često morala da interveniše, ali uprkos tome nismo mogli ni pomisliti da će se njihova priča ovako završiti. Znala se često čuti galama iz njihove kuće, a pričaju ljudi da su se znali i potući", ispričali su tad komšije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA