Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđena optužnica protiv Veselina Veljovića, nekadašnjeg direktora Uprave policije Crne Gore

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veljović se tereti da je 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju je 2018. godine formirao Aleksandar Mrkić radi šverca cigareta i pranja para

  • 0

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Veselina Veljovića, nekadašnjeg direktora Uprave policije i savetnika bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za bezbednost.

Veljović se tereti da je 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju je 2018. godine formirao Aleksandar Mrkić radi šverca cigareta i pranja para.

SDT sumnja da je Veljović posredstvom Skaj aplikacije 22. decembra 2020. godine obavestio biznismena Aleksandra Mrkića da se sprema pretres jednog magacina gde su skladištene nelegalne cigarete i tako zloupotrebio službeni položaj.

Optužnicom su obuhvaćeni i Nikola Mrkić, Mujo Nikočević, Arsenije Kalezić, Stefan i Nikola Bubanja, Željko Bulatović, Dušica Bulatović, Predrag Veljić, Borislav Lečić, Nemanja Anđelković, Goran Gluščević, Nikola Bačilović i Sadig Elnagar, preneo je portal RTCG.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Veselin Veljović priveden na saslušanje u SPO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA