Vreme čitanja: oko 1 min.

Apelacioni sud: Duško Knežević ostaje u pritvoru

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apelacioni sud: Duško Knežević ostaje u pritvoru

  • 0

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je danas da rešenje o određivanju pritvora biznismenu i predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću ostaje na snazi.

Apelacioni sud, kao drugostepeni, odbio je kao neosnovane žalbe branilaca optuženog Duška Kneževića izjavljene protiv rešenja Višeg suda u Podgorici koje je doneto 30. aprila.

U obrazloženju rešenja je navedeno da je Dušku Kneževiću pritvor određen nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva 3. aprila 2019. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično đelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Kako su precizirali, pritvor mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bekstva u slučaju da se nađe na slobodi.

Duško Knežević je po svojoj želji izručen Crnoj Gori, 30. aprila. Njega je izručio sud Velike Britanije, čiji je Knežević, takođe, državljanin. Knežević je iz Londona u Podgoricu stigao avionom Vlade Crne Gore. Ekstradicija Kneževića je obavljena u tajnosti, a do sada se o njegovom izručenju nije oglasio niko od državnih zvaničnika, osim ministra pravde Andrije Milovića, koji je rekao da Crna Gora ne može Kneževiću da garantuje bezbednost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA