Vreme čitanja: oko 1 min.

Sašu tukli do smrti, pa mu ukrali novčanik: Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo iz koristoljublja

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci

  • 0
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za Dragana Jelaču (48) iz Čelinca, Valentinu Stojanović (20) iz Laktaša i Davida Kostića (46) iz Laktaša, osumnjičenima za teško ubistvo Saše Kisina (49).

Zločin se dogodio 13. maja oko 21 časova u napuštenoj kući u ulici Jovana Dučića. Osumnjičeni se terete za ubistvo iz koristoljublja i ukoliko se dokaže krivica preti im kazna od 10 godina ili doživotni zatvor, piše atvbl.

”U napuštenoj kući, koju su neovlašćeno koristili, a u kojoj se nalazio oštećeni S.K. osumnjičeni su zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukob sa oštećenim, istog rukama i nogama udarali po glavi i telu, te mu naneli telesne povrede. Osumnjičena lica su tom prilikom od oštećenog oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod osumnjičenog Jelače”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Dodaju da je od posledica zadobijenih povreda S.K. je preminuo 14. maja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

”Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog opasnosti od bekstva, postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo, te iz vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda”, navode u Tužilaštvu.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA