Vreme čitanja: oko 1 min.

Palo prvo hapšenje zbog spektakularne pljačke u Banjaluci: Od vlasnice menjačnice oteli dva miliona maraka

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je uhapšen juče, a jutros je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci gde ga ispituje dežurni tužilac

  • 0
Policija, republika srpska, police Republic Srpska Foto-ilustracija: AFP/Profimedia

Državljanin Gruzije N.T. uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pljačkom u naselju Lauš gde je od vlasnice mjenjačnice J.Š. ukradeno oko dva miliona maraka, potvrđeno je za ATV.

Gruzin je uhapšen juče, a jutros je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci gde ga ispituje dežurni tužilac.

Kako saznaje ATV, sumnja se da je ovaj državljanin Gruzije bio jedan od članova kriminalne grupe koja je pripremila i izvela filmsku pljačku. Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem.

Prema nezvaničnim informacijama policija je polako počela da sklapa kockice. Utvrđena je ruta kretanja razbojnika, a pronalazi se i sve više dokaza za koje se veruje da će pomoći u otkrivanju počinilaca.

Kao što je ATV pisao, razbojnici su nakon pljačke pobegli u Doboj, a tokom bekstva su promenili više vozila.

Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, su pronađena i radi se o "seatu", te "audiju" koji je otkriven u banjalučkom naselju Paprikovac.

"Dosadašnja istraga ukazuje da su se osumnjičeni nakon pljačke 'seatom' krenuli da beže prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u Ulici Majke Jevrosime, su ostavili 'seat i prešli u 'audi' koji je pronađen napušten u Ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac", otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bežali prema Zalužanima gde su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

"Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobegli u Doboj", otkriva izvor blizak istrazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA