≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulovljena ajkula od 200 kilograma kod Budve, dugačka 3 metra

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Član Kluba za sportski ribolov “Širun” Rajko Bojanović ostvario je izuzetno zapažen ulov – hvatajući modrulja u budvanskom akvatoriju, teškog između 150 i 200 kilograma

  • 9

Modrulj ili plava ajkula, dugačka više od tri metra i teška 200 kilograma, ulovljena je u Budvi na otvorenom moru na plivajući parangal.

Rajko Bojanović, član Kluba za sportski ribolov "Širun", ulovio je morskog psa i rekao da će biti prepariran u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore, a da je izložba planirana u septembru.

Modrulj, poznat i kao plava ajkula, važi za jednu od najljepših i najrasprostranjenijih ajkula na svetu.

Ulovi modrulja iz proteklih godina pokazuju da se ta vrsta morskih pasa u Jadranskom moru najčešće viđa u proleće.

Kao najverovatniji razlog učestalim viđenjima i ulovima modrulja tokom proleća, iz Instituta za biologiju mora u Kotoru su naveli reproduktivne aktivnosti jedinki modrulja, koji se u ovo doba godine pare i na svet donose mlade.

Iako se kao najzastupljenija pelagična ajkula Jadrana viđa tokom cele godine, gotovo se polovina jedinki zabileži samo u maju mesecu, saopšteno je nedavno iz iz Instituta za biologiju mora u Kotoru, uz napomenu da su najverovatniji razlog učestalim viđenjima i ulovima modrulja tokom prolećnih meseci "reproduktivne aktivnosti jedinki modrulja, kod kojih se u ovo doba godine dešava parenje i donošenje mladih na svet".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    18. maj 2024 | 18:07

    Bas grozan prizor i nista nije smesno . To je njeno staniste a vi ste je ubili i jos ste radosni . Fuj!

  • Kiza

    18. maj 2024 | 17:46

    Kazu jedna od najlepsih ajkula, ajde onda da je uhvatimo ubijemo i prepariramo i onda stavimo u muzej i naplacujemo ulaz, sve zarad "lepote" samo covek boze biti ovakav, samo nama ljudima ovakve stvari padaju na pamet, Ajkula je ta najlepsa zato sto je to sto jeste, zato sto je tu gde jeste a ne u muzeju.. Otisli smo do djavola...

  • Dobro je to

    18. maj 2024 | 17:42

    Ali,u Kotoru,na pijaci,po ovoj vrucni prodaje se raznovrsni sir mimo rashladnih uredjaja,zajedno sa kupusom tresnjama jagodama ,krompirom....Inspekcijo,sram vas bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA