≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičenom za ubistvo male Vanje određen pritvor: Dok je ulazio u sud pred novinarima izgovorio jednu reč

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je prvi put izveden pred sudiju u prethodnom postupku nakon izručenja iz Turske, gde je pobegao, a potom ga je tamošnja policija uhvatila

  • 0
Vanja Gorčevska Panče Žežovski Lupče Palevski Severna Makedonija Foto-montaža: Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska, Facebook/Pance Zezovski, Privatna arhiva, Telegraf.rs, Shutterstock

Sudija na prethodnom ročištu Osnovnog krivičnog suda u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana Ljupču Palevskom, osumnjičenom za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog (74).

"Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu iz novembra prošle godine Lj.P. koji je izručen iz Republike Turske 15.05.2024.godine, po nalogu sudije prethodnog postupka, doveden je danas u Osnovni krivični sud Skoplje radi izricanja mere pritvora određenog u njegovom odsustvu, a dana predlog Osnovnog javnog tužilaštva - Skoplje. Nakon izricanja presude osumnjičenom u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, sudija u prethodnom postupku doneo je rešenje kojim se osumnjičenom određuje pritvor od 30 dana, koji počinje da teče od dana prijema u Skoplje. Istražni zatvor i zbog postojanja okolnosti iz čl. 165, st. 1, tačka 1, 2 i 3, odnosno da postoje okolnosti da može pobeći, može ometati krivični postupak uticajem na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će dovršiti ili ponoviti krivično delo", navodi se u saopštenju.

Palevski, koji je pognute glave bio u pratnji policije, na pitanje medija da li je počinio ubistva i da li će se braniti ćutanjem, rekao je "ne", piše Telma.

On je prvi put izveden pred sudiju u prethodnom postupku nakon izručenja iz Turske, gde je pobegao, a potom ga je tamošnja policija uhvatila.

(Telegraf.rs)

Video: Pala organizovana grupa pedofila u Srbiji: Pogledajte snimke hapšenja u akciji "Armagedon"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA