≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor Ivica je pokušao da spasi devojčicu (8) koju je udario kamion u Dugom Selu: "Preminula mi je na rukama"

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Samo sam razmišljao daj Bože da je spasim, ali bilo je nemoguće. Ovo je strašno za porodicu, za nas sve. Nije mi lako, danas idem da zapalim sveću za devojčicu, jako sam tužan", ispričao je doktor

  • 0

Penzionirani porodični lekar dr Ivica Stipanović prvi je priskočio u pomoć 8-godišnjoj devojčici koja je nažalost smrtno stradala u jučerašnjoj nesreći nakon što ju je u Dugom Selu udario kamion.

"Blizu živim, video sam da se nešto dešava. Taman sam se vraćao iz Zagreba sa suprugom, kad sam video ljude koji su počeli da viču, mašu. Odmah sam stao bez razmišljanja, da vidim o čemu se radi, mogu li kako pomoći. Tad sam na asfaltu, na samoj raskrsnici, uočio dete koje leži. Dao sam sve od sebe da spasim curicu, da probam da joj pomognem, učinio sam sve što sam mogao sa svoje lekarske strane, ali nažalost preminula mi je na rukama. Hitna je brzo stigla, ali devojčica je imala tešku traumu glave i vrata i nažalost u takvim slučajevima šanse za preživljavanje su nikakve, pogotovo kod tako malog jadnog deteta", potreseno govori dr Stipanović za 24sata.hr.

Tokom dugogodišnjeg lekarskog staža rekao je da se susretao s mnogim saobraćajnim nesrećama i malo ko uspe da preživi tako teške traume.

"Samo sam razmišljao: Daj Bože da je spasim"

"Devojčici sam oslobodio disajne puteve, ali zenice nisu reagovale. Preminula mi je na rukama. S medicinske strane sam pokušavao sve što sam mogao, hitna joj isto nije mogla pomoći, bilo je pokušaja, no vidite da se ne može ništa. Puno puta sam bio u sličnim situacijama i spasavao ljude, no nikada tako malo dete. Iako ste svesni toga da nema pomoći, nastojite i dalje pokušavati i pružate prvu pomoć u nadi da ćete spasiti život. Samo sam razmišljao daj Bože da je spasim, ali bilo je nemoguće. Ovo je strašno za porodicu, za nas sve. I ja imam emocije, u momentu kad pružate pomoć nema emocija jer se fokusirate na spasavanje, ali  kasnije se sve odrazilo na mene. Jako mi je žao što se to dogodilo. I mi živimo u tom naselju, međutim nisam poznavao devojčicu, čuo sam da je završavala prvi razred osnovne škole", priča dr Stipanović, jedva zadržavajući emocije zbog ogromne tragedije.

Ljudi u Dugom Selu ga dobro znaju, mnogima je bio lekar te je i dalje mrtvozornik, i u slučajevima kad nekome treba hitna pomoć, tu je za sve.

"Ja sam lekar i kad je nešto hitno, moja je dužnost da pomognem, kad god me neko zove ja dođem bez obzira na to što sam u penziji. Nažalost, ne možete nekome pomoći bez obzira na sve, kao što je bio ovaj tragičan događaj. Ovo je teška trauma, ne znam kako se to dogodilo, ali u poslednje vreme je saobraćaj na ovoj raskrsnici zaista jako veliki, a deca ovde stalno prolaze, idu u školu. Treba se nešto učiniti da se zaštite. Ovo nije smelo ni moralo da se dogodi, policija će sve istražiti, nisam gledao ko je kriv, ali ovo je velika tuga, žalosno je što je do toga došlo. Nije mi lako, danas idem da zapalim sveću za devojčicu, jako sam tužan", rekao je na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA