Vreme čitanja: oko 1 min.

Biznismen iz Italije uhapšen u Podgorici zbog teških krivičnih dela: Pokazao lažna dokumenta

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rosinjolo je bio počinilac krivičnog dela trgovine falsifikovanim umetničkim delima na štetu "Fondacije Jozef i Ani Albers“, umetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti dela Albersa i umetnika Pjera Manzonija

  • 0
Crnogorska policija Foto: Nikola Tomić

Vlasti u Crnoj Gori uhapsile su Đanluku Rosinjola u Podgorici, optuženog u Italiji za teška krivična dela. Kako prenose mediji, on je navodno pokušao da izbegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta.

Rosinjolo je bivši torinski preduzetnik i vlasnik De Tomaso Automobiles, osuđen zbog prevara i lažnog stečaja.

"Nad glavom mu je visio nalog za hapšenje generalnog republičkog tužioca Apelacionog suda u Torinu. Rosinjolo je, naime, osuđen na ukupnu kaznu od osam godina i mesec dana zatvora jer je osuđen za krivično delo lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso, koja je otišla u stečaj 2012. godine, takođe počinjeno pribavljanjem i korišćenje lažnih polisa jemstva. Tu je i neopravdano finansiranje od strane Ministarstva rada i socijalne politike i regiona Toskana u ukupnom iznosu od preko 10 miliona eura", piše "milanotoday.it".

I ne samo to, Rosinjolo je bio počinilac krivičnog dela trgovine falsifikovanim umetničkim delima na štetu "Fondacije Jozef i Ani Albers“, umetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti dela Albersa i umetnika Pjera Manzonija.

"Istrage koje su dovele do hapšenja Rosinjola sprovela je istražna jedinica milanskih karabinjera. Upravo tokom uviđaja, istražitelji su bivšeg preduzetnika locirali u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Detektivi su zatim aktivirali kanale međunarodne saradnje, što se pokazalo ključnim za hapšenje. Rosinjolo je takođe pokušao da izbegne identifikaciju, pokazujući falsifikovane italijanske dokumente, istakli su milanski karabinjeri u saopštenju. Rosinjolo je trenutno zatvoren, na raspolaganju crnogorskim vlastima, čekajući procedure za izručenje Italiji", javlja pomenuti medij.

Policija Crne Gore danas je zvanično potvrdila hapšenje italijanskog državljanina G. R.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA