Vreme čitanja: oko 1 min.

Komšić uveren da BiH nakon glasanja izlazi jača: "Njihovo mišljenje uopšte nije relevantno"

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uveren je da BiH iz svega izlazi jača, uprkos, kako navodi, "nervozi i nesuvislom ponašanju dela zvaničnika iz manjeg entiteta (Republike Srpske) koji u ovom istorijskom trenutku nisu naročito bitni ni za istoriju niti za bilo šta drugo.

  • 14
Zeljko Komsic Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Iako je rezolucija o Srebreniciu GS UN danas usvojena sa 87 glasova protiv i uzdržanih, a samo sa 84 glasa za, hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, tvrdi da je na, kako kaže, jedan viišedecenijski proces stavljena tačka i da BiH iz svega izlazi jača.

"Ovim je na svetskom nivou nakon pravnog konsenzusa koji je izražen kroz presude suda oformljenog od Ujedinjenih nacija, postignut i politički konsenzus po pitanju genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini odnosno u Srebrenici. Mišljenje onih koji se nalaze izvan postignutog pravnog i političkog konsenzusa uopšte nije relevantno”, smatra Komšić, prenela je sarajevska N1 tv..

Naveo je da je, kako kaže, "ovo prilika i za sve one koji imaju društvenu i političku odgovornost prema počinjenom genocidu u njihovo ime, da izgrade novi odnos prema toj činjenici, odnos koji bi bio na liniji onoga što je civilizovano, ako sebi žele dobro”.

Uveren je da BiH iz svega izlazi jača, uprkos, kako navodi, "nervozi i nesuvislom ponašanju dela zvaničnika iz manjeg entiteta (Republike Srpske) koji u ovom istorijskom trenutku nisu naročito bitni ni za istoriju niti za bilo šta drugo, uprkos njihovim smešnim najavama kataklizme".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Junoša

    23. maj 2024 | 18:27

    Sad je BiH Federacija jača i može mirno da izađe iz zajednice sa Republikom Srpskom,niko joj neće braniti.

  • Гаврило Принцип

    23. maj 2024 | 18:33

    Па ти ниси или нисте свијесни да је БиХ сахрањена са овом резолуцијом

  • Daremaxer

    23. maj 2024 | 18:39

    Sto rece predsednik Vucic, otvorili ste pandorinu kutiju... zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA