Vreme čitanja: oko 1 min.

Čula se samo reč "izdaja": Kako su reagovali okupljeni u Podgorici na usvajanje rezolucije

Ekipa Sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni jaka kiša nije omela prisutne da ostanu na svojim mestima, a među okipljenima je bilo i dece

  • 3
Skup u Podgorici, usvajanje rezolucije o Srebrenici Foto: RINA

Neverica, suze u očima, a zatim žestoko skandiranje “izdaja, izdaja”. Tako je nekoliko desetina okupljenih Srba u centru Podgorice dočekalo usvajanje Rezolucije o Srebrnici. Svi su do poslednjeg trenutka ipak verovali da do toga neće doći. Ni jaka kiša nije omela prisutne da ostanu na svojim mestima, a među okipljenima je bilo i dece.

"Došao sam ovde da podržim protest, ovo je velika sramota šta se radi srpskom narodu. Negde smo i znali da će biti izglasana Rezolucija, ali smo želeli da pokažemo da je to nedopustivo. Poveo sam i svoju decu, od malih nogu znaju da pripadaju srpakom narodu i treba da budu ponosni na to", rekao je za RINU Slobodan iz Bijelog Polja.

Okupljenima se nakon izglasavanja obratio jedan od organizatora Milutin Mirjačić. On je istakao da sve te najave kako se radi o tome da se dva naroda pomire nemaju smisla.

"Ako hoće da se pomire treba Srbi i Muslimani da sednu, a ne da tamo neka zaista genocidna država nas etiketira. Poštujem sve žrtve, ali ne mogu da prihvatim da su samo Srbi zločinci i da su samo Srbi genocidan narod. Ovo je veliki udarac za sve nas, ne znamo šta će biti dalje, ali nadam se da cemo se još masovnije okupiti da se čuje naš glas", rekao je Mirjačić koji je inače direktor Osnovne škole u Plužinama.

"Pitali su me da li mislim na posao, nakon svih ovih oglašavanja. Nek nam Bog da zdravlja, a za posao kako bude", dodao je Mirjačić nakon čega su se okupljenima obratili i ostali organizatori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA