Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik tvrdi da je rezolucija o Srebrenici je propala: "Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost nije uspeo"

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovio je da je Vlada Repubike Srpske pokrenula pitanje mirnog razdruživanja sa Federacijom BiH, jer, kako je istakao, nemamo razloga da nakon ovoga ostaje i živimo zajedno u BiH

  • 4
Aleksandar Vučić, Nacionalni stadion Foto: Marko Jovanović

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, što se tiče demokratskog sveta i onoga što nas oni uče, rezolucija o Srebrenici nije danas dobila većinu u Generalnoj skupštini UN nego je propala.

- Na glasanju smo videli da su za rezoluciju glasale 84 zemlje, što nije ni nadpolovična većina - naglasio je Dodik i istakao da je propao njihov naum bio da Srbima prikače da su genocidan narod.

Ponovio je da je Vlada Repubike Srpske pokrenula pitanje mirnog razdruživanja sa Federacijom BiH, jer, kako je istakao, nemamo razloga da nakon ovoga ostaje i živimo zajedno u BiH. Primetio je da blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano.

- Ovo je propala rezolucija i to znači da je UN nisu podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspeo - rekao je predsednik Republike Srpske i dodao da će Amerikanci reći da je 84 glasa "za" dovoljno.

- Upitao bih po kojem principu je to dovoljno - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu i poručio da se ne bi ponosio da je na mestu onih koji na rezoluciji radili.

Jer, kako je naveo, sa Zapada nas uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja, a oni je nemaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: "Srbija najsnažnije moguće osuđuje zločine u Srebrenici"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    23. maj 2024 | 18:56

    Brate Dodo,mi više ni kiseonik ne treba da delimo sa njima.

  • salko

    23. maj 2024 | 19:31

    Rezolucija koja je usvojena je propala??!!Braco srbi nisu vise bitni drugi, ovo je vrijedjanje vase (ljudske)inteligencije....

  • Слађана Точиловац Шаљић

    23. maj 2024 | 19:20

    И генерално Додик, ово је у ствари фантастичан дан за људска права. Аутохтони народи попут Абориџина сада ће моћи да буду враћени у статус народа, да буду заштићени и да им се исплати одштета за вековну патњу. То важи и за све народе и државе на свим континентима. И због тога сам додатно радосна, без обзира на мучнину коју су ми произвели Немци протеклих дана. Али ће добити и они своје. Како Европљани кажу: Заједно смо бољи. Свака част још једном председнику Вучићу и целом тиму Србије. ❤️🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA