≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama i dete brutalno napadnuti zbog majice "Delije sever" u Sarajevu: Pretili im, skinuli je na silu i pobegli

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagovao dok su ih huligani maltretirali. Policija je delo kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje

  • 80
Grad Sarajevo, Pokrivalice Foto: Nikola Tomić

Dvojica huligana napali su ženu i dete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše "Delije sever", prenosi Atvbl.rs.

Do napada na ženu i njenog 14-godišnjeg sina došlo je juče u centru grada. Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagovao dok su ih huligani maltretirali.

"Moje maloletno dete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dete na sebi imalo majicu sa obeležjima Crvene zvezde. Čupali su dete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povredila kolena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su videli da je majica sa obeležjima Crvene zvezde. "Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrediću te, skidaj". Detetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobegli s majicom", kaže majka deteta za ATV.

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se u tom delu grada nalazi veliki broj ljudi, ali niko nije hteo da pomogne.

"Verujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni detetu. Išli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspeti identifikovati", kaže majka dečaka za ATV.

Policija je delo kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali majka dečaka za ATV ističe da je u pitanju čista mržnja.

"Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Videli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo "Delije sever". Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svesna gde živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantovao", kaže majka dečaka za ATV.

(Telegraf.rs)

Video: Identifikovan muškarac koji je pretukao devojku u centru Sarajeva, ona odbila prijaviti nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dax

    24. maj 2024 | 10:48

    Sve, sve, ali: "Skidaj ČETNIČKU majicu..." Ime je CRVENA ZVEZDA, valjda smo komunisti?!?! Isto je i sa drugim blizancem, još je JSD, još ima crvenu zvezdu u grbu, a i zove se Partizan. Ali za Bosančerose to je četničko, mada ko njima to da objasni sa obzirom na IQ

  • BG++

    24. maj 2024 | 10:48

    NISI ZNALA KAKVI SU TO LJUDI,SVASTA!!PA SVE SRBE ISTERALI IZ SA NE ZNAM STA CES I TI TU!!U BG NOSE SVAKAKVA OBELEZJA NIKO IH NE DIRA,ALI TU ZIVE ZADOJENI MRZNJOM,PROSTACI PRE SVEGA!!VIDIM IZ SRB ISTO DOLAZE U SA TURISTICKIDA SETAJU BASCARSIJOM I ZDERU LOJAVE CEVAPE!!BASCARSIJA KAO NEKA PIJACA U VREME NEKIH VASERA ,STA MISLE DA VIDE U TOJ DZAMAHIRIJI!!

  • Nik

    24. maj 2024 | 10:52

    Zadojeni mrznjom,sta ces kad su seljana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA