≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pretio i ucenjivao udatu ljubavnicu, pa joj iznudio 10.000 evra: Ali, tu se nije zaustavio...

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opštinski sud u Širokom Bregu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZHK protiv muškarca koji se tereti da je izvršio krivična dela ucene i ugrožavanja sigurnosti

  • 0
Plaćanje novac evri žena Foto: Shutterstock

P. G. iz Tomislavgrada, u BiH, optužen je da je ucenjivao i pretio udatoj ženi i njenim roditeljima i tako im iznudio 10.000 evra nakon čega su potpisali ugovor ali ih on ipak nije ostavio na miru.

Opštinski sud u Širokom Bregu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZHK protiv muškarca koji se tereti da je izvršio krivična dela ucene i ugrožavanja sigurnosti.

Kako se navodi, roditelji su saznali da ćerka, koja je udata, ima ljubavnika i tražili da je više ne posećuje u ugostiteljskom objketu. Onda je osumnjičeni počeo sa pretnjama ljubavnici R. G. kako će sve ispričati njenom mužu i tražio joj 10.000 evra da to ne učini.

Navodi se i da je pretio da će dovesti neke ljude koji će "ubiti njene roditelje" a da će joj oca prethodno voziti u gepeku i povrediti joj majku.

Žena je, kako bi zaštitila sebe i svoje roditelje, u februaru 2022. godine sačinila ugovor gde je navela da će mu dati 10.000 evra kako su se dogovorili ali i da je on nakon isplate više ne uznemirava kao i njenu porodicu.

"Pristaješ na to da ne ulaziš u ugostiteljski objekat, da ne dolazi do remećenja javnog reda i mira. Prihvatas da nećeš ucenivati i tražiti još novca, nego je ovo kraj. Svi privatni podaci sa mobilnog telefona, slike, brojevi, poruke sve će biti izbrisano. S poštovanjem", pisalo je u ugovoru koji je potpisan, a koji je overen pečatom kafića.

Predala mu je 10.000 evra, a optuženi je određeno vreme prestao da dolazi u ugostiteljski objekat njenog oca. Međutim, nakon nekoliko meseci ponovo je došao i tražio da razgovara sa nenim ocem kojeg je krivio za njihov raskid.

U optužnici se navodi da je u više navrata uznemiravao R. G. i njenu majku koju je često zvao na mobili telefon te je majku okrivljivao za prekid veze između njega i R. G. nazivajući je pogrdnim imenima i preteći joj.

Zatim je 25. februara 2023. godine nazvao njenu majku na mobilni telefon, ali se javila R. G. koju je pitao gde joj je majka, na što mu je ista odgovorila "šta te briga".

Kada joj je rekao "eto me" i poklopio slušalicu, one su se uplašile, a slučaj je prijavljen policiji, pa je osumnjičeni procesuiran.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA