Vreme čitanja: oko 1 min.

DNP otkazuje podršku Vladi Crne Gore: Spajiću postavili uslov, osudili glasanje Crne Gore u GS UN

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preduslov da bi DNP uopšte razmatrala opciju dalje podrške vladi Milojka Spajića je usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna

  • 1
Milojko Spajić, izbori u Crnoj Gori Foto: R.R./ATAImages

Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je danas osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasa za rezoluciju o Srebrenici i zato jednoglasno donelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahteva, koji između ostalog podrazumevaju usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Iz DNP su saopštili i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun, prenela je RTCG.

Preduslov da bi DNP uopšte razmatrala opciju dalje podrške vladi Milojka Spajića je usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

''U slučaju da ne dođe do izglasavanja pomenute rezolucije čiji je jedan od inicijatora premijer Milojko Spajić, automatski bi značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje naše podrške 44. crnogorskoj vladi'', saopštio je DNP.

Predsedništvo DNP veruje da je premijeru Milojku Spajiću jasno da bi neusvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu značilo i kraj njegove vlade u ovom formatu parlamentarne većine, kazali su iz DNP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Drama na moru: Troje srpskih državljana spaseno u zadnji čas među njima bilo i dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA