≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dana mladosti - radosti" obeležen u Kumrovcu: Sećanje na Tita neguje desetak hiljada posetilaca

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao i ranijih godina, u Kumrovec je stigao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić koji je Dan mladosti - radosti nazvao "sjajnom tradicijom"

  • 9
Kumrovec, Tito Godišnjica Foto: Tanjug/Hina/Šiniša Kalajdžija

Tradicionalna manifestacija "Dan mladosti - radosti" kojom je obeležena 132. godišnjica rođenja Josipa Broza Tita, danas je u Kumrovcu okupila desetak hiljada posetilaca.

Organizatori manifestacije koja se održava pod sloganom "U mladosti je radost - u radosti je mladost" su Savez društava "Josip Broz Tito" Hrvatske, Krapinsko-zagorska županija i Opština Kumrovec, a program je počeo polaganjem venaca i paljenjem sveća ispred spomenika Josipa Broza Tita, prenela je Hina.

Predsednik Saveza društava "Josip Broz Tito" Jovan Vejnović zahvalio je okupljenima što su došli u Kumrovec kako bi izrazili najveće poštovanje čoveku koji se rodio na ovim bregovima.

Predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin kazao je da je istorija ovih prostora takva kakva je bila, ni lepša ni ružnija i kratko se osvrnuo na današnju situaciju.

"Mislim da u ideološkom smislu Hrvatska skreće u desnu stranu, a to znači istorijski revizionizam koji bi pisao novu istoriju, koji bi pobednike pretvorio u gubitnike i obrnuto, poražene vojske prikazao kao istinske i partiote i kao pobednike u Drugom svetskom ratu. To je ono što ne možemo prihvatiti i ne prihvatamo", istakao je Habulin.

Kao i ranijih godina, u Kumrovec je stigao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić koji je Dan mladosti - radosti nazvao "sjajnom tradicijom".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dečak od 11 godina voli Tita i Jugoslaviju i to "žestoko" gledajući klipove na internetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fuj

    25. maj 2024 | 20:20

    Super! Još dođite po njega i preselite ga u rodno mjesto. Gratis dobijete nadgrobni spomenik iz kuće cvijeća.

  • Prle

    25. maj 2024 | 20:18

    Rado se sećam sretnih vremena kada su ljudi bili nasmejani.

  • humska 1

    25. maj 2024 | 19:56

    jsd sa jna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA