≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muž povređene padobranke nakon jezivog pada aviona kod Zagreba: "Čudo je da su preživeli"

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među povređenima je veteranka hrvatskog padobranstva Veselka Klobučarić-Pirc

  • 0
Hrvatska avion nesreća Cessna Foto: hgss.hr

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene u padu aviona Cessna 182 blizu Lučkog kod Zagreba. Svi su hrvatski državljani. Za sada nema novih saznanja o nesreći. Istragu sprovodi Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju. Kako piše HRT, sve bi moglo potrajati sledećih nekoliko dana.

Podsetimo, u subotu u poslepodnevnim satima je Centar 112 primio dojavu da se u blizini aerodroma Lučko srušio manji avion Cessna. U tom avionu bilo je pet putnika, nažalost jedna osoba je preminula, a četiri osobe su povređene. Prema poslednjim informacijama, svi su van životne opasnosti, piše Index.hr.

"Gospođa je van životne opasnosti, zadobila je lakše telesne povrede i primili smo je u jedinicu intenzivne medicine na posmatranje. Ima lakše povrede vratnih kičme", rekla je dr Vlast Merc, anesteziološkinja.

Među povređenima je veteranka hrvatskog padobranstva Veselka Klobučarić-Pirc.

"Bolje je nego što smo očekivali. Dobila je jedino Šancov ovratnik zbog tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore", rekao je za Dnevnik HTV-a Zdravko Pirc, suprug povređene.

"Jedan od preživelih javio je na mobilni"

Kazao je kako je on pre nesreće na istom avionu imao tri leta i sve je proteklo bez problema.

"Četvrti let, nije se pojavio na nebu u određeno vreme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško. Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gde. Rekao sam da ću im reći gde je, avion nakon poletanja ide u levi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija", ispričao je Pirc.

"Nakon toga smo išli da letimo da iz vazduha prepoznamo mesto doskoka. Nismo uspeli, ali jedan od preživelih je javio na mobilni da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija", kazao je.


Pirc je rekao kako je otkazao motor u avionu te je došlo do sudara.

"Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopšte neko preživeo", kazao je Zdravko Pirc.

(Telegraf.rs)

Video: Kolege ga "uremile" pa je tresnuo iz aviona: Srećom preživeo je

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA