≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zauvek ćeš biti nasmejana devojčica iz predzadnje klupe": Gimnazija se oprostila od lepe Kaće

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovu hrabru devojku, kako kažu, seća ih samo ljubav, osmeh i snaga

  • 0
Katarina Trivić Printskrin: Instagram/xunicornk

Banjalukča Gimnazija emotivnom porukom oprostila se od lepe Banjalučanke Katarine Trivić (22) koja je izgubila bitku sa bolešću nakon dugogodišnje borbe kroz koju je koračala hrabro i s osmehom.

Na ovu hrabru devojku, kako kažu, seća ih samo ljubav, osmeh i snaga. 

- Našoj Kaći. Teško je početi. Toliko toga je za reći, ali nedostaju reči. Ono što osećamo ni najrečitiji ne bi mogli opisati. Bila si previše hrabra za ovu Planetu. Planetu na kojoj si se protivila nemoj egzistetnciji i tragala za životom u kojem ćeš pored onoga što ti on nudi, uvek tražiti još. Bićeš upamćena kao retkost u mnoštvu svih nas kojima si uzor i pratilja na ovom putovanju koji je bez tebe izgubio tračak sunca. Bila si najhrabrija kad je bilo najteže. Najnesebičnija kada se svet rušio. Najveselija kada se činilo kao da sutra ne postoji. Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno. Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu. To je pogrešno, jer si tu. Osećamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe. Sada si tamo gde bolest ne postoji. Ništa te ne boli. Mirna si. Budi strpljiva, obećavamo ti da ćemo i mi pokušati biti. Bićemo strpljivi, ali sa nestrpljenjem iščekivati naš sledeći susret. Za nas ćeš zauvek biti nasmejana devojčica iz predzadnje klupe do prozora.Vidimo se na nekom lepšem mestu. Tvoja Gimnazija - napisali su.

Podsećamo, Kaća je svojim primerom davala podršku svima koji se bore protiv najtežih bolesti i bila motivacija deleći svoja iskustva na mrežama.

Kada je tek zakoračila u svet odraslih, sa 18 godina, saznala je da boluje od leukemije. Iz te borbe je izašla kao pobednica, da bi par godina kasnije bila primorana da se ponovo bori protiv istog neprijatelja.

Njena priča je osvojila region, kada je u aprilu prošle godine izašla u javnost ističući da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora.

Tada je rekla da mnoge države regije imaju banke matičnih ćelija, ali i da Bosna i Hercegovina nema, nakon čega se u Republici Srpskoj krenulo s procesom osnivanja takve banke.

Nakon tri i po meseca provedenih u bolnici Katarina s vratila kući i tom prilikom na mrežama objavila "Kaća : rak – 3 : 2".

"Mislim da bi se svako osećao vrlo dobro da zna da je nekome možda spasio život", rekla je tom prilikom Katarina.

(Telegraf.rs)

Video: Potresna scena: Zagrljaj roditelja dece iz Ribnikara sa porodicama stradalih u Malom Orašju i Duboni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA