Hrvatska policija se hitno oglasila: "Ne nasedajte, to nismo mi"

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policija je u petak primila više prijava firmi kojima su na mejl adrese stizale sumnjive poruke, navodno upućene sa adrese PU Krapinsko-zagorske.

Krapinsko-zagorska policija objavila je saopštenje u kojem građane upozorava na lažne mejlove koje kruže.

Policija je u petak primila više prijava firmi kojima su na mejl adrese stizale sumnjive poruke, navodno upućene sa adrese PU Krapinsko-zagorske.

Iz policije upozoravaju da takve poruke ne otvaraju i da je reč o prevari:

"Upozoravamo građane da ne otvaraju mejlove sa adrese krapinsko.zagorska@policija.hr, da ne otvaraju priloge i da ih ne preuzimaju na svoje uređaje. Radi se o zlonamjernom mejlu, dakle nije o mejlu Policijske uprave krapinsko-zagorske", rekli su iz policije.

Kako prenosi "Jutarnji.hr", pomenuta elektronska poruka ima sledeći sadržaj:

- Mi smo PU krapinsko-zagorska. Čuli smo za izvrsnost vaše kompanije. Našem sedištu je potrebna vaša ponuda za našu procenu budžeta za 2024. godinu. Ovaj budžet sufinansira Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite ponudu pre 18. juna 2024. Pogledajte prilog i obavestite nas ako vam treba više informacija. Hvala i doviđenja, stoji u poruci.

(Telegraf.rs)

Video: Policijska traka oko zgrade u Mirijevu gde se desila pucnjava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA