Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova pravila za vožnju u Crnoj Gori: Do septembra zabrana saobraćanja autobusa i kamiona na ovim putevima

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zabrana će da traje do 15. semptembra

  • 1
Deonica auto-puta od Smokovca do Mataševa iz vazduha, auto-put Crna Gora Printskrin: Tanjug.rs

Saobraćaj autobusa i teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, biće od danas do 15. septembra zabranjen na pojedinim delovima magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekali da je saobraćaj za teretna vozila zabranjen svakog dana od 17 do 22 sata.

Kako su naveli, saobraćaj se zabranjuje na delovima magistralnih puteva Granični prelaz Debeli Brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat (Krtolska raskrsnica) - Budva - Bar - Ulcinj - granični prelaz Sukobin.

Sobraćaj će biti zabranjen i na magistralnim putevima Podgorica - Sotonići - Petrovac, Podgorica - Mioska - Kolašin i Podgorica - Cetinje - Budva.

Teretna motorna vozila, kako je saopšteno, neće moći saobraćati do 15. septembra ni regionalnim putnim pravicma Kotor - Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje, i R-29, dionica Bar 2. - (tunel “Ćafe”, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kam most - Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj.

Iz Uprave policije su kazali da se privremeno tokom 24 sata zabranjuje saobraćaj i za autobuse kategorije M 2 i M 3 (laki i teški autobusi i takozvana kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje – kampera.

"Saobraćaj je zabranjen na dionicama regionalnih puteva R-1, od mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje do mjesta Trojica - Kotor (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, iz smera Njeguša u smeru Kotora", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da zabrana važi i za dionice R-29, dionica Bar 2. – (tunel "Ćafe", raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mesta Kamenički most - Krute (raskrsnica sa M-1) u opštini Ulcinj, u oba smera, osim gradskih autobusa, kao i dionicu Međuvršje - Lovćen, od parkinga do Mauzoleja, u oba smera.

Kako su pojasnili iz policije, zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, i vozila koja transportuju vodu.

Ne odnose se ni na vozila za prevoz opasnih materija na delu magistralnog puta M-1, od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mestu Lipci.

Iz policije su naglasili da će njihovi službenici preduzeti mere kako bi se sprečilo formiranje kolona teretnih motornih vozila po završetku trajanja zabrane, što je bio čest slučaj prethodnih godina.

"Sužbenici će dozvoliti uključivanje u saobraćaj teretnih vozila, tako da između svaka dva uključivanja prođe vremenski period od najmanje par minuta, a vozači teretnih motornih vozila će se upozoravati da su dužni da drže propisano odstojanje između vozila", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA