Slika iz kafića u Crnoj Gori izazvala lavinu komentara: Sendviči, jaja i paradajz uz pivo, ali šta je fora?

A. R.
A. R.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Objava o neobičnoj i gotovo nezamislivoj praksi iz Sutomora, da turisti mogu da unesu sopstvenu hranu u kafiće i na plaže, izazvala je pravu lavinu komentara na društvenim mrežama. Dok jedni oduševljeno hvale opušteni duh i pristupačnost ovog crnogorskog letovališta, drugi se pitaju da li je to znak gostoprimstva ili potpune neuređenosti turističke ponude.

Fotografija jednog gosta kako sedi u lokalu i pije pivo, a na stolu se nalazi veliki komad sendviča, paradajz isečen na komade i jaja, naterala je mnoge da ostave komentar na stranici Podgorički vremeplov i izraze svoje mišljenje.

Objavu prenosimo u celosti:

"Sutomore svojim primerom dokazuje da je prava vrednost letovanja u slobodi i opuštenosti, a gostima omogućava da odmor oblikuju prema sopstvenim potrebama i tradicijama.

Sutomore se već decenijama izdvaja kao omiljena destinacija za odmor na crnogorskom primorju, zahvaljujući svojoj pristupačnosti, opuštenom duhu i toplini kojom dočekuje svakog gosta. Posebno leti, kada brojni turisti, porodice i vikendaši hrle ka moru, ovaj gradić oživljava i postaje simbol jednostavnosti, prijateljstva i tolerancije prema navikama posetilaca.

Jedna od osobenosti Sutomora, koja ga razlikuje od mnogih drugih turističkih mesta, jeste praksa unošenja sopstvene hrane u kafiće i na plaže. Mnogi ugostiteljski objekti, naročito van glavne gradske plaže, sa razumevanjem gledaju na goste koji odluče da uz piće iz lokala uživaju u kod kuće pripremljenoj hrani, kao što su sendviči, kuvana jaja, sveže povrće ili peciva. Ova fleksibilnost nije samo izraz gostoprimstva, već i prepoznavanje tradicije i životnih navika brojnih turista koji žele savršen spoj domaće atmosfere i mora.

Unošenje sopstvene hrane u bašte kafića i opuštene lokale Sutomora tokom leta postaje svakodnevnica. Porodice sa decom, stariji ljudi, ali i mladi rado biraju ovakav način odmora, jer on omogućava pristupačnost za svačiji džep i slobodu u izboru obroka. Ovi običaji posebno su cenjeni među gostima koji putuju sa ograničenim budžetom ili imaju specifične prehrambene potrebe, pa im je važno da sami odlučuju šta će jesti dok borave na odmoru.

Ključna prednost ovakve opuštenosti jeste stvaranje prijatne i slobodne atmosfere, bez pritiska i strogo određenih pravila.

Gosti se osećaju dobrodošlo i mogu bezbrižno provesti vreme, razmenjujući zalogaje i priče sa porodicom i prijateljima. Upravo ta ležernost, razumevanje i tolerantnost Sutomore čine autentičnim letovalištem koje svake godine privlači sve veći broj onih koji cene jednostavne životne radosti".

Brojni komentari na post nisu izostali, a mnogi nisu srećni što i turisti, ali i ugostitelji, dozvoljavaju ovakvu praksu.

"Ovo je baš ružno … nemam ništa protiv da se na plažu nosi hrana jer su nabili cene po restoranima pakao, ali ovo je užasno i sramno … Možeš pojesti pre, usput nešto, pa sesti da popiješ piće, a nositi svoju hranu i sesti ovako u lokal, ovo je baš baš ponižavajuće za ugostitelje, ljude koji služe tu…  Jednom rečju - nepristojno", pisali su, između ostalog u komentarima.

Bilo je i onih koji drugačije misle: "Svuda po Evropi narod nosa svoju hranu po plažama i plažnim kafićima samo kod nas to nije dovoljno prefinjeno".

Šta vi mislite, pišite nam u komentarima?

(Telegraf.rs)

Video: Helikopteri se priključili gašenju požara u okolini Vranja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA