U Kikindi postavljen kamen temeljac za izgradnju 25 stanova namenjenih izbeglicama iz BiH i Hrvatske

Konačno će i oni dobiti krov nad glavom

  • 0

Kamen temeljac za izgradnju 25 stanova namenjenih izbeglicama iz BiH i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Kikinde, danas je postavio Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova.

Foto: Kikinda.org.rs

Izgradnja stambenog objekta, u ulici Pere Segedinca, realizuje se zahvaljujući projektu Regionalnog stambenog programa. Vrednost radova iznosi oko 600.000 evra, a zgrada bi trebalo da bude gotova do marta naredne godine:

- Čast mi je da budem deo projekta koji rešava životno važna pitanja i obezbeđuje krov nad glavom ljudima koji su to zaslužili. Ove godine navršava se šest godina od donatorske konferencije u Sarajevu na kojoj je najavljeno doniranje bespovratnih sredstava za sprovođenje ovog programa. Uspešna primena pokazuje da nisu zaboravljeni oni koji se nalaze u teškoj situaciji dugotrajnog izbeglištva, već više od 20 godina - rekao je Dačić i podsetio da je u Regionalni stambeni program do sada uloženo 13 miliona evra.

Foto: Kikinda.org.rs

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, konstatovao je da je lokalna samouprava i u prethodnom periodu bila posvećena rešavanju ovog bolnog pitanja:

- Nema boljeg načina nego da svim onim najsiromašnijim izbegličkim porodicama obezbedimo novi dom i novi život. Što se tiče Kikinde, ona je od samog početka u ovom programu. Nedaleko odavde obezbeđene su dodatne parcele - naveo je Markov.

Foto: Kikinda.org.rs

Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Žozef Melot, izrazio je uverenje da će pozitivni trend u sprovođenju programa u Srbiji biti nastavljen i ovim stambenim zbrinjavanjem, dok je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, ukazao da se u Kikindu, tokom 90-tih, slilo više od 7.000 izbeglica:

- Izbeglički status danas ima svega 120 ljudi, a niko iz grada nije odlazio. To je dokaz da je stalo celoj Srbiji, ali i ljudima koji vode ovaj grad - poručio je Cucić.

Foto: Kikinda.org.rs

(Telegraf.rs/ Kikinda.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA