Nova oprema za kikindsko Odeljenje za vanredne situacije

Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi trebalo bi da dobije tri nova terenska vozila, kao i čamce za spasavanje, a članovi Odeljenja završiće i obuku kojom će steći licencu za spasavanje na vodi

  • 0

Takođe, predviđeno je da se dobije i nova lična oprema:

- Radnici Odeljenja za vanredne situacije još uvek nemaju zvaničnu licencu za spasavanje na vodi, ali ćemo uz novu kvalitetnu opremu, vozila i obuku, biti spremniji da intervenišemo kako kod nas, tako i na teritoriji gde bude bilo potrebno – istakao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi, Dragan Berić.

Foto: Kikinda.org.rs

Projekat se sprovodi pod nazivom "Jačanje kapaciteta rumunskih i srpskih vlasti za reagovanje u slučaju poplava i zemljotresa".

Vredan je dva miliona evra, a finansira ga Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije. Partneri na projektu su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije Republike Srbije i Inspektorat za vanredne situacije, županija Mehedinci u Rumuniji ,dodao je menadžer na projektu, Dragan Dončevski:

- Cilj je da se zajedničkom saradnjom sa rumunskim nadležnim institucijama bolje reaguje u vanrednim situacijama. Ovo je već četvrti projekat koji radimo sa Rumunima i vrlo smo zadovoljni saradnjom – potvrdio je Dončevski.

Foto: Kikinda.org.rs

- Smatram da je od velike važnosti da se se što više konkuriše i radi na ovakvim projektima jer ćemo samo na taj način poboljšati opremu ljudstva, nabaviti nova vozila i na bolji način pomoći ugroženom stanovništvu – zaključio je Flornetin Dragomir iz Inspekcije za preventivno delovanje županije Mehedinci u Rumuniji.

(Telegraf.rs/ Kikinda.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA