Najbolji srpski košarkaši odmerili snage u Kraljevu

Grad Kraljevo, u Novoj hali sportova ispunjenoj do poslednjeg mesta, u sjajnoj atmosferi, ugostio je najbolje srpske košarkaše

  • 0

Reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem, odmerila je snage sa Univerzitetskom selekcijom Srbije, pod rukovodstvom selektora Zorana Todorovića, nad kojom je odnela pobedu od 77:54.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Ova revijalna, prijateljska utakmica, bila je pripremni meč za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije, a na kojem će naši „orlovi“ započeti takmičenje u D grupi, sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, Turskom i Belgijom. Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije će u kineskom gradu Tajpeju, od 19. do 30. avgusta, učestvovati na najvećoj sportskoj smotri studenata.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Kraljevčani, kojima vrhunska košarka nije nepoznata, budući da je grad na Ibru iznedrio brojne prvoligaške igrače, reprezentativce, NBA košarkaše, mogli su da uživaju u nadmetanju „A“ i „B“ selekcije.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Uoči početka nadmetanja, nakon himne Srbije „Bože pravde“, u znak dobrodošlice u naš grad, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić uručio je simboličan poklon selektoru „A“ reprezentacije Srbije Aleksandru Đorđeviću – monografiju „Kraljevo, jedan srpski topos“, autorke Gordane Gavrić, kao i simbol grada, Spomenik srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine, popularnog „Milutina“.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Za izuzetan doprinos u razvoju košarke u Kraljevu i u Srbiji, Đorđu Gudžuliću, višegodišnjem funkcioneru Košarkaškog kluba Sloga Kraljevo, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović uručio je Plaketu Košarkaškog saveza Srbije.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Prihod od ulaznica za utakmicu naših najboljih košarkaša namenjen je Regionalnom košarkaškom savezu za razvoj klubova i košarke u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA