U Kraljevu započela protivpožarna obuka

Efikasnije protiv šumskih požara

  • 0

U organizaciji Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave grada Kraljeva, započela je protivpožarna obuka u cilju izgradnje kvalitetnijeg sistema civilne zaštite na teritoriji grada Kraljeva.

Održana redovna sednica Gradskog štaba za vandredne situacije na teritoriji grada Kraljeva

Nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, održane u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica, protivpožarni instruktori su održali kraću obuku za upotrebu naprtnjača u svrhu gašenja šumskih požara prvim učesnicima kursa - članovima Gradskog štaba, kao i poverenicima civilne zaštite mesnih zajednica Kamenica, Beranovac-Jovac, Ribnica i Konarevo.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Ovo je prva održana praktična obuka poverenika civilne zaštite za upotrebu naprtnjača. Namera je da se u narednom periodu, upravo u objektu kojim raspolaže DVD Kamenica, kao i u objektu na Rudnu – Regionalnom centru za obuke civilne zaštite, za upotrebu naprtnjača u gašenju šumskih požara osposobe svi poverenici i zamenici poverenika, kao i pripadnici jedinica civilne zaštite opšte namene. Dogovoreno je da obuke prođu i zaposleni u javnim komunalnim preduzećima, kao i drugim zainteresovanim institucijama.

Gradska uprava grada Kraljeva je nabavila 65 naprtnjača za potrebe civilne zaštite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA